Halkakas

A története egy igazi könnyed francia film story board-ja lehetne. Lévai Zsuzsi a szuper kedves, mindig mosolygós lány, aki nem tudod nyugton maradni a kiszámítható munkahelyén. Apjának köszönhetően rengeteget volt vízközelben. A magyar friss hal olyan természetes volt az étrendjükben, mint másnak a száraz, ízetlen csirkemell.

Zsuzsi elképedve tapasztalta Pesten, hogy az emberek halfogyasztása három pontra korlátozódik: nyáron egy hekk a parton, néhanapján egy iglós darálékból készült halrudacska, aztán karácsonykor esetleg egy egész évi mennyiséget bepótolni kívánó rác ponty az asztalon. Erre Zsuzsi megcsinálta a város első és egyben legjobb halazóját. …. Így lett Budapesten harcsa curry, harcsa gyros és füstölt busa pástétom. Az ételekben, sajnos vagy nem sajnos, annyira nem érződik ki, hogy halból készültek. Semleges, csirkeszerű húsként viselkednek sok esetben. Ez jó annak, aki nem szereti a “tó ízt” és utálja a szálkákkal való kilátástalan hadakozást.

A legfőbb alapanyagukat, a halat kizárólag Magyarországról, fagyasztás nélkül szerzik be.

Teljes cikk: We love Budapest
Carolyn Bánfalvi cikke a CNN oldalán

Halkakas gyros