Ábrahám Pince

Ábrahám Pince

3932 Erdőbénye, Rákóczi u. 1.

 

Bemutatkozás

– Mióta foglalkoztok borokkal?
2006 nyarán költöztünk le Erdőbényére, a területek a családnak hála, már adottak voltak. Tehát most 10 éve, hogy a kóstolás mellett készítünk is borokat.

– Milyen kötődéseitek vannak a borhoz és a tájhoz?
Teljesen szabad választás, hogy a borkészítés lesz/lett az életünk középpontja. A kötődést, mint egy jó emberi kapcsolat esetében is, itt is mi alakítjuk-mélyítjük :) A helyszín adott volt, hiszen családi örökség, aminek viszont nagyon örülünk. Nem kell részleteznem a zempléni környezet varázsát, aki itt jár, ismeri. Olyan, mintha a nyaralónkban élnénk folyamatosan.

– Mi mellett csináljátok a borkészítést?
Semmi mást nem csinálunk, nem is lenne időnk rá. Még így is kevesen vagyunk.

– Miért szeretitek Erdőbényét?
“Jó a világ végéig egy erdőben elbújni” :) Szeretünk lélegezni.

Ábrahám Pince

10 éve készítenek borokat az Erdőbénye és Mád körül található dűlőkben lévő birtokon, ami családi örökség. Bár a helyszín adott volt, a választás, hogy a borkészítés lesz az életük központja, teljesen szabad és önálló. A teljes szortimentet közvetlenül a fesztivál előtt alakítják ki, egyrészt a borok aktuális érési állapota, másrészt kicsit a kedvük alapján. A zempléni környezet varázsa miatt ragaszkodnak Erdőbényéhez, és mert „jó a világ végéig egy erdőben elbújni”.

BorBoy szerint

Filozófusok pincéjében filozófusok bora. De nem kell félni, bár ők is Rousseau kései követői, a lugas alatt nem filozófiai munkákkal várják a közönséget. Természethű borokat készítenek – vállalva a természethűség minden kockázatát. Minden borukat a tisztaság jellemzi. Családosoknak plusz vonzerő a jó kis zeneovi. – BorBoy

Elérhetőség

Ábrahám Pince
3932 Erdőbénye Rákóczi u. 1.
Tel: +36 70 570 8496, +3670 365 9087
E-mail: enikoabraham@gmail.com
www.abrahampince.com