Béres család

Béres Szőlőbirtok és Pincészet

3932 Erdőbénye, Lőcse-dűlő

 

Bemutatkozás

– Mióta foglalkozol borokkal?
A Béres Szőlőbirtokot 2002-ben alapítottuk, 2003 volt az első évjáratunk.

– Milyen kötődéseid vannak a borhoz és a tájhoz?
Családunk mindig is szerette a minőségi borokat, tisztelettel gondoltunk a szőlőket megművelő gazdákra. A családunkban is mindig voltak, akik szőlővel, borral foglalkoztak, főként hobbiként.

– Mi mellett csináljátok a borkészítést?
A Béres Szőlőbirtok a Béres Gyógyszergyár Zrt. leányvállalataként működik. Én 2010 óta dolgozom a birtok vezetőjeként (főállásban).

– Miért szereted Erdőbényét?
Mert a legszebb hely a világon!  :)

Béres Szőlőbirtok

A Béres Gyógyszertár Zrt. leányvállalataként működő borászat 2002 óta van jelen a hazai piacon, első évjáratukat 2003-ban indították. A borok iránti szeretet és tisztelet családi tradíció, generációkra visszamenőlegesen találhatunk felmenőket, akik a szőlővel, borral foglalkoztak, elsősorban hobbiként.

A Bor, mámor… Bénye fesztiválon a teljes Béres borválasztékból kóstolhatnak a kilátogatók, de a melegre való tekintettel a hangsúly főleg a könnyedebb, reduktív borokon lesz, mint a birtok furmint, a száraz sárgamuskotály vagy a Holdezüst cuvée.

És hogy miért szeretik Erdőbényét? „Mert a legszebb hely a világon”!

BorBoy szerint

Nagy, modern – és mégis a hagyományra épít az erdőbényei Lőcse dűlő alatt. A birtokigazgató leleplez: a pincelátogatás során bemutatja, hogyan segíti a modern technológia a jó bor születését. Szól a zene reggeltől hajnalig, és az egész stáb a vendégek körül, a vendégekért nyüzsög. – BorBoy

Elérhetőség

Béres Szőlőbirtok és Pincészet
3932 Erdőbénye, Lőcse dűlő
Telefon: +3647 536 000, +3620 499 0758
Fax: +3647 536 001
vinoteka@beres.hu
www.beresbor.hu