Budaházy-Fekete Kúria Borászat

3932 Erdőbénye, Vörösmarty Mihály u. 2.

 

Bemutatkozás

– Mióta foglalkozol borokkal?
1996-ban ragadott magával Hegyalja, mikor megvásároltuk a Kúriát. A borral ténylegesen 2010-ben kezdtünk el foglalkozni, mikor megvásároltuk első területünket.

– Milyen kötődéseid vannak a borhoz és a tájhoz?
A borral és tájjal- természettel való kapcsolatom, nyugodtan mondhatjuk, hogy nálam már vallássá nőtte ki magát. Hiszem, hogy a természet és egy finom pohár bor képes minden gondot elűzni, és egy pár percre segít elengedni mindent és teljes harmóniát képes varázsolni.

– Mi mellett csinálod a borászkodást?
A borászat az életünk, főállásban foglalkozunk vele és a szabadidőnket is annak szenteljük, mert igenis a legjobb időtöltés mindig az alkotás.

– Milyen borral/borokkal készülsz a fesztiválra?
Furmint, hárslevelű, sárgamuskotály a saját területről ökogazdálkodásból.

– Miért szereted Erdőbényét?
Aki egyszer ide eljön, hogy megkóstolja a borokat és utána alszik egy nagyot, reggel mikor felébred, tudni fogja.

Budaházy-Fekete Kúria Borászat

Dávid Rémusz borász, a Budaházy-Fekete Kúria vezetője 1996-ban vásárolta meg a Kúriát, de a borral való tényleges foglalkozás kezdetét 2010-re datálja, amikor is megvásárolták első területüket. A borhoz és természethez fűződő viszonyára egyfajta vallásos kapcsolatként tekint, mert hiszi, hogy a természet és egy finom pohár bor minden gondot képes elűzni és teljes harmóniát varázsolni. Főállásban foglalkozik a borászattal, emellett minden szabadidejét is ennek szenteli, mert számára a legjobb időtöltés az alkotás. Saját területről, ökogazdálkodásból származó Furminttal, Hárslevelűvel és Sárgamuskotállyal készül a fesztiválra Erdőbényén, azon a tájon, amelyet szerinte mindenkinek meg kell tapasztalnia.

Elérhetőség

Budaházy-Fekete Kúria Borászat
3932 Erdőbénye, Vörösmarty utca 4
+36 30 860 6261
www.bfk-tokaj.hu
info@bfk-tokaj.hu