Csite Családi Birtok

3932 Erdőbénye, Kossuth Lajos utca 65.

 

Bemutatkozás

– Mióta foglalkozol borokkal?
Fogyasztóként az ezredforduló környékén fordult a figyelmem a minőségibb borok felé, az érdeklődés odáig jutott, hogy már amatőrként írásokat is publikáltam róla. Aztán 2008-ban úgy hozta az élet, hogy birtokosai lettünk egy kis parcellának a Toplec-dűlőben, amivel elindultunk a bortermelői pályán.

– Milyen kötődéseid vannak a borhoz és a tájhoz?
Nagyapám szüretei jó emlékeket idéznek fel, mindig is vonzott a bor, mint közösségteremtő erő az emberek között.

– Mi mellett csinálod a borászatot?
Nemrég még informatikával foglalkoztam, de egy ideje már ez az egyik fő elfoglaltságom.

– Miért szereted Erdőbényét?
A természeti, és épített környezet, a nyugodt élettér nagy érték számunkra. Nagyon jó a közösség, amely borral foglalkozik.

Csite Norbert, a Csite borásza az ezredforduló környékén kezdett el érdeklődni a minőségibb borok iránt, később amatőrként írásokat is publikált a témában. Bár egy ideje főállású borász, korábban informatikával foglalkozott. 2008-ban birtokosa lett egy kis parcellának a Toplec-dűlőben, így indult el a bortermelői pályán. A bor mindig is vonzotta és közösségteremtő erőként tekint rá, főleg a nagypapája szüretei idéznek jó emlékeket benne. A Bor, mámor, Bényére Toplec 2011, 2012 és 2013 furminttal, valamint Birtok furmint 2011-gyel készül. Erdőbénye főleg a jó, borral foglalkozó közösség miatt áll közel a szívéhez, de a természeti és épített környezet, valamint a nyugodt élettér is nagy érték számára.

Elérhetőség

Csite Családi Birtok
3932 Erdőbénye, Kossuth Lajos utca 65.
+3670 229 9767
csiten@gmail.com