Jazz workshop with Viktor Tóth

Jazz Workshop Tóth Viktorral

Tóth Viktor jazz workshopja a művészeti ágak bármelyikében tevékenykedő hallgatók számára. A workshop fókuszában a nyitottság fejlesztése, a zenei fejlődés áll. Jelentkezni zenei szinttől függetlenül lehet.

Foglalkozások:
Augusztus 13. szerda 11-14 és 15-18 óráig,
Augusztus 14. csütörtökön 10-13 és 15-18 óráig,
Augusztus 15. pénteken 10-13 óráig.

Helyszín: Erdőbénye, Szepsy Laczkó Máté emlékház

Maximális létszám: 15 fő. A részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztrálni augusztus 5-ig az info@bormamorbenye.hu címen lehet. További információk, szakmai tájékoztatás jazztv@gmail.com címen. A létszám jelentkezési sorrendben telik be.

Ár: 3500 Ft / fő

Az ár tartalmazza a Bor Mámor Bénye Fesztivál belépőjét, illetve sátorhelyet a fesztivál kempingjében a workshop és a fesztivál ideje alatt. Az étkezést és borfogyasztást az ár nem tartalmazza.

Kérjük, a regisztáció során küldj egy rövid „szakmai önéletrajzot”: egy pár soros bemutatkozást, hol tanultál, mit és esetleg hanganyagot / youtube linket. A foglalkozások tematikusak, szervesen egymásra épülnek, érdemes részt venni mindegyiken.

Külön kérésre megoldjuk a workshop idejére: a hangszerek elzárását a foglalkozásokon kívül. Segítünk: szállást keresni, ha esetleg nem akarsz a kemping adta lehetőséggel élni.

Jelentkezés: info@bormamorbenye.hu tárgy jazz workshop

Tóth Viktorról

Jazz workshop Tóth Viktorral

Tóth Viktor a magyar jazz fiatal generációjának kiemelkedő alakja. A szaxofonos 35 éves korára négy albumot tudhat magáénak, köztük 2oo7-es albuma az év jazz lemeze díjat kapta Magyarországon. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése óta a világ számos nagy jazz fesztiváljának meghívott vendége. Szerte a világban fellépéseihez kapcsolódva gyakran vezet kurzusokat, workshopokat. ( New Orleans, Berlin, Krakkó,
New York, Sepsiszentgyörgy, Dunaszerdahely, Győr, Budapest, Pécs, Kisharsány) 5 éve a Szombathelyi Lamantin jazztábor tanára.

A tanítást, workshopok vezetését fontos küldetésnek tekintő zenész minden korosztállyal foglalkozott már, függetlenül, hogy a workshopra érkezők milyen stílusú előképzettségűek vagy egyáltalán milyen művészeti ág tanulói voltak.

Számos kurzust vezetett már klasszikus zenészeknek, jazz-zenészeknek, sőt tánccal, színészettel, képzőművészettel foglalkozók is voltak már résztvevők. Természetes, hisz Tóth Viktor workshopjainak témája változik, de legfontosabb kérdésköre a művészetet tanulók és maga a Művészet viszonya. A fejlődés és végeredmény hihetetlen mértékben függ a tanult művészeti ághoz-, gyakorláshoz-, alkotáshoz való helyes hozzáállástól.

A kurzusok a hallgatók nyitottságának fejlesztéséről, a helyes hozzáállás kialakításáról szólnak, kötetlen beszélgetős hangvételen, zenehallgatáson keresztül és a workshop fontos eleme, hogy a szaxofonos játékával is illusztrálja az elhangzottakat.
Az ilyen fajta kurzus hazánkban hiányt pótol, mert hallgatóiban a zenéhez (vagy más művészetekhez) való helyes, pozitív hozzáállást; a görcsök, rossz beidegződések feloldását, a művészetek gyönyörű voltának megismerését hivatott szolgálni.