Bujdosó Trió

Bujdosó Trió

… hogy mediterrán mámorból (a zenekar saját jellemzése kezdődik így) Bor Mámor legyen. Nem csak most, de csak nektek.

Mediterrán mámor, közel-keleti révület, álomszerű rumba, bőkezűen adagolt pszichedelia, improvizatív kalandozások – ilyen világokat idéz a Bujdosó Trió különleges, eltéveszthetetlenül egyedi zenéje.

Bujdosó János 2011 telén alakult triójának különleges, eltéveszthetetlenül egyedi zenéje teljesen új szín a (világ)zenei palettán, amely leginkább talán „bizánci szörf dzsesszként” írható le.

Az Erdőbényére idén negyedszer visszatérő trió zenészei – Bujdosó János (gitár, mandolin), Vajdovich Árpád (nagybőgő, basszusgitár) és Németh Csaba (ütőhangszerek) – a hazai alternatív/dzsessz/világzenei színtér olyan fontos zenekaraiban váltak ismertté, mint – a teljesség igénye nélkül – az Egy Kiss Erzsi Zene, a Kampec Dolores, a Kistehén, a Meszecsinka, a Specko Jedno, az Ági és a Fiúk, a Pop Ivan.

Gold for Leslie című bemutatkozó lemezüket „ellenállhatatlanul vonzó albumként” üdvözölte a kritika. A színházi és filmzenéket is jegyző Bujdosó János „szangvinikus, szabályokat ritkán követő, ösztönből fakadó, alapvetően lírai gitárjátéka” és a lemez dalai nemcsak  a hazai zenei-éjszakai élet jellegzetes és rangos helyszínein hallhatók a budai A38-tól a pécsi Zsolnay Negyedig, hanem időközben már Franciaországban, Csehországban és Erdélyben is megszólaltak.