Elefánt

Elefánt

„Filmzenéket írunk nem létező filmekhez” -írja magáról a zenekar. Újabb kiruccanásra hívunk, egy, még a fesztivál megszokott stílusát is feszegető kalandozásra. Tegyük le azt a bizonyos szemüveget, és engedjük meg magunknak, hogy új perspektívából nézzük azt a nagyon is létező filmet.

Az Elefántot hallgatva egyszerre élhetjük meg a szédítő magasságokat és az ismeretlen, vonzó mélységeket. A filmzene-szerű dalok során szinte szemünk előtt peregnek a finom iróniával átszőtt történetek, azoknak összes csodálatos és hétköznapi szereplőjével együtt. A zene sokrétűsége csupa felfedeznivalót tartogat számunkra: pörgős ütemek és meditatív lassúság váltakoznak, punkos energiák szabadulnak fel, s ezek együtt hol sanzonos hangulattal, hol erőteljes lendülettel adják a keringőt a lábunk alá.

A tavaly tavaszi, Gomoly című nagylemezük hatalmas sikert aratott, hisz megjelenése után 10 napig vezette a Deezer hallgatottsági listáját (megelőzve olyan külföldi sztárokat, mint például David Guetta), és lemezbemutató koncertjükön megtöltötték a budapesti A38 hajót is. Számos elismerés mellett azt tartják a legnagyobbra, hogy stabil és népes rajongótáboruk hűsége a kezdetek óta töretlen. Ennek titka a folyamatos megújulás, a meglepetés ereje. Koncertjeik valódi élményt jelentenek, közvetlenségük és energiáik mindig magukkal ragadják a közönség utolsó soraiban állókat is.

Szendrői Csaba (ének)
Tóth András (gitár)
Kovács Zoltán (billentyű)
Horváth Ede Bence (basszusgitár)
Németh Szabolcs (dob)