Jónás Vera Experiment

Jónás Vera Experiment

Régóta szeretnénk, hogy hallhassátok nálunk játszani Veráékat, de megérte várni: legfrissebb albumuk, az április elején napvilágot látott Tiger, now! sorra gyűjti az elismeréseket (Junior Artisjus-díj, Fonogram és Év dala jelölések). Élőben a Préselőben!

Jónás Vera az a zenész, akinél a profizmus és a közvetlenség kéz a kézben járnak: a London Center of Contemporary Music School-ban végzett zenei tanulmányokat és már egész gyerekkorában vonzotta a zene, de sosem vált belőle távolságtartó előadó és szerző. Személyes könnyűzenét játszik, ami beenged minket belső világába: egy játékos, dögös, vidám, de ugyanakkor mondanivalóval megpakolt helyre.

Az Experiment az új lemezen elektronikus gitárral bővült, ami jól simul Vera kicsit soulos hangjához, megtartva az énekes-dalszerzőkre jellemző sajátos dalstruktúrát is. A friss anyag rengeteg műfajt megidéz, s mégis jóleső, koherens egészet alkot, ez a sokszínűség pedig láthatóan nagyon természetesen jön Jónás Verából. A rendkívül intenzív és pozitív sajtóvisszhang mellett a lemezbemutató hihetetlen hangulata és a régi-új rajongók egybehangzó lelkesedése mind okot adnak arra, hogy rajta tartsunk a szemünket a Jónás Vera Experiment-en.

Jónás Vera (ének, gitár, loop)
Fenyvesi Márton (gitár)
Csizmás András (basszusgitár)
G. Szabó Hunor (dob)