Szigony duó

Szigony duó

Vannak itt BorMámoros öreg rókák? Azok bizonyosan hallották már Németh Lacit játszani itt, hiszen a kezdetektől, 2009 -től járul hozzá mindig autentikus formációival a fesztivál hangulatához. Most egy igazi „régi rókával”, a moldvai zenék mo-i népszerűsítőjével garantálja nekünk az igazi csángó hangulatot!

Muzsikájuk régi falusi zenekarok hagyományát követi. Sajátos zenei folyam, mely belső törvényei szerint alakul, a pillanatnak megfelelően fonódik, merészen játszik és sosem lesz kétszer ugyanaz.

Kerényi Róbert „Szigony” a Tatros együttes alapítója (1988.), vezetője volt, meghatározó szerepet játszott abban, hogy Magyarországon elterjedtek és népszerűvé váltak a gyimesi és moldvai csángó zenék, táncok. A Tatrosból való kiválása után megalakította a Szigony zenekart, mely mindig az aktuálisan legmegfelelőbb felállásban játszik, így most Bényén duóban.
Németh László évek óta gyakran zenél Szigonnyal. A Fesztivál közönsége a korábbi években az Édes Málé, a Húrlekvár, a Tázló és a Csángó Duó színeiben hallhatta őt játszani.

– Kerényi Róbert „Szigony” – furulya, kaval, tilinka
– Németh László – koboz, gardony