Oroszlános Borhotel Tállya

Oroszlános Borhotel Tállya

Étterem

Egy oroszlánfejes, szárnyas tölgyfakapu régi történetekben és szeretnivaló részletekben gazdag világot rejt. A legszebb tállyai dűlők ölelésében, a XVII. században épült, egykori nemesi Szirmay kúria falai között minden a szőlő, a bor és az élet szeretetéről szól.

Éttermünk a hegyaljai gasztronómia egyik alapköve, ahol a tállyai asszonyok kockás füzetéből megismert receptek mellett a legmodernebb trendek szerinti fogások is megjelennek. A Szirmay-teremben és a Hollóházi-teremben ma is lobog a tűz az eredeti, nemesi öntöttvas kályhákban, a Szalon pedig tökéletes helyszíne privát, gyertyafényes vacsoráknak vagy borkóstolóknak. Éttermünk alatt exkluzív, boltozatos, kandallós kóstolóterem húzódik, hatalmas, 20 személyes tölgyfa asztallal, és közvetlen kapcsolattal a ház 70 méteres történelmi borospincéjével és bortrezorjával, tökéletes helyszínt biztosítva borkóstolóinknak. Borospincénkben saját birtokboraink és hegyalja legkiemelkedőbb tételei sorakoznak.

Műemléki étkezőteraszunk és lounge sarokkal kiegészülő filagóriánk, mely nyaranta Fröccsteraszként is működik, tavasztól őszig tökéletes helyszíne nagy családi ebédeknek, közösségi eseményeknek, és természetesen kiváló boraink elkortyolásának.

Szállás

A több mint 400 éve épült kúria a mai kor igényeinek megfelelően került felújításra, kialakításán 15 iparművész dolgozott. 12 superior hotelszobában, 2 nagyméretű, több légterű és 1 egyszemélyes lakosztályban 32 főig tudunk kényelmes, négycsillagos elhelyezést biztosítani vendégeinknek, pótágyakon pedig további 15 fő elhelyezése lehetséges. Szobáinkat a borvidék világhírű borfajtái után neveztük el. Fürdőházunk hatszemélyes pezsgőfürdővel, finn- és infraszaunával, dézsazuhannyal, vadszőlős kőfallal határolt napozóterasszal és masszázs szolgáltatással segít a testi-lelki kikapcsolódásban. Különleges szolgáltatásunk a privát, gyertyafényes Fürdőház használat habzóbor bekészítéssel.

Kapcsolat

3907 Tállya, Rákóczi út 23.
+36 47 598 888
+36 30 419 2946

oroszlanoshotel.com