Antonia Vai

Antonia Vai

„The last diva on earth” – azaz az utolsó díva a földön, hirdeti magáról az énekesnő közösségi oldalán. Kétség kívül több helyről hallottam már Antoniát a tragikusabb sorsú Amy Winehousehoz hasonlítani. Stílusban? Életmódban? Egyiket sem mondanám igaznak. Valahol, valahogy mégis áll a párhuzam, talán pont ebben az egyediségben-dívaságban, amelynek idén mi is tanúi lehetünk.

Antonia Vai egy svéd/magyar énekes-dalszerző. A Stockholmban született énekesnő 2013-ban költözött Budapestre, hogy szerencsét próbáljon a magyar zenei életben.

Megnyerő egyéniségével, dinamikus előadásával és nyers szövegeivel – Antonia zenéje egy szenvedélyes történetet mesélő utazás.

A tinédzser kora óta alkotó énekesnő, miután 1 évet élt Londonban és körbeutazta Európát, 2012-ben megjelenítette első két saját kiadású albumát, melyek a “Lovers and Prophets” és a “Dirt From When The Earth Was Flat” címet viselték.

Mióta Budapesten él, Antonia gyorsan a magyar underground zenei élet meghatározó előadójává vált. 2014-ben felvette “Stories After Bedtime” című albumát, melyre számos országos tv- és rádióadó felfigyelt.

Körbeturnézta az országot a Quimbyvel, kiadott két dalt a Bohémian Betyars-szal, fellépett az összes nagy fesztiválon (Sziget, Volt) és játszott az MR2 akusztikban.

2015 júniusában első önálló teltházas koncertjét adta a Művészetek Palotájában, melyen számos vendég előadóval, Senaval, M3nsa-val, és Saiiddal lépett együtt színpadra. 2015-ben megjelent a “Tightrope” nevet viselő Ep-je, melyen szerepelt a Saiiddal közös dala “Remember how”. A lemez az Akvárium Klubban került bemutatásra.

Jelenleg új albumán dolgozik a svéd producer Felix Grönnel, mely 2017-ben fog megjelenni.