Bogdán Norbert Trió

Bogdán Norbert Trió

Hallottál már beás jazz balladát? Nem sűrűn nyílik rá lehetőség, az biztos, de most eljött: méghozzá az egyik kiemelkedő tehetségű Snétberger-tanítvány, Bogdán Norbi előadásában.

Bogdán Norbert, 27 éves, fiatal roma származású tehetség. Nagykanizsán született, jelenleg Budapesten él. 10 éves kora óta énekel és gitározik. A felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központba 2011-ben felvételt nyer, négy évig diákként tanult az intézetben.

Tehetségére már itt többen felfigyeltek. Snétberger Ferenc gitárművész. László Attila, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének docense is, aki sokat foglalkozott Norbert stílusának finomításával, képzésével. 2012-től Szőke Nikolettánál csiszolja tovább énektudását. Muzikalitása, a melódiákra való fogékonysága tagadhatatlanul egészen kivételes. Egyedi zenei világa a roma és magyar folk, a balkáni népzene, magyar népzene és roma népzene, a jazz és a popzene elemeinek sajátos ötvözetére épül. Mind lovári, mind beás nyelven beszél és énekel is a magyar mellett. Ehhez párosul gazdag zenei műveltsége, a különböző roma csoportok kulturális hagyatékának mély, belső ismerete és tisztelete, páratlan kedvessége és megnyerő színpadi jelenléte. Vérbeli előadó, aki tud bánni a közönséggel. Egyedi énekhangja és stílusa az első perctől megragadja a közönséget.

A pop, a jazz, a világzene, az autentikus roma népzene és a magyar népzene területén egyformán otthon érzi magát. A feldolgozásokat és saját szerzeményeit is egyéni hangzásvilága, finom hangszerelése és egyre jobban csiszolt stílusa teszi összetéveszthetetlenné.

Norbert sok művésszel egy színpadon játszott. Előzenekarként pl: Pécsen 2014 -ben Richárd Bona-val. De említhetjük Palya Beát, Szőke Nikolettet, Harcsa Veronikát vagy akár a Magna Cum Laude-t is.

Bogdán Norbert – ének, gitár
Palásti Máté – gitár
Siska Tamás – dob, ütő hangszerek