Pápai Zsanett – Várvölgyi Szabolcs Duo

Pápai Zsanett

Pápai Zsanettet már többször hallhattátok nálunk különböző zongoristákkal fellépni. Idén egy nagyszerű gitárost hoz magával, meglátjuk, mennyit változtat ez a felállás a tőle elvárt és megszokott stílusvilágon. Mert abban biztosak vagyunk, hogy a nívón nem fog :)

„Van, hogy egyszerűen csak tündéri; van, hogy úgy szenvedélyes, ahogyan az legendás magyar dívák sajátossága; és van, hogy olyan, hogy ha kivennénk alóla a zenét, akkor a csupasz hangjával és az egész kisugárzásával beleillene akármelyik David Lynch-filmbe.” (FÉLonline)
Pápai Zsanett zenéjét a kezdetektől a féktelen kísérletezési vágy és az elemi személyes kifejezésmód jellemzi. Miközben a legkülönbözőbb hangulatokat és zenei világokat képes a színpadra varázsolni, a látszólag “ezerarcú” énekes reflektált, érzelemgazdag kifejezésmódja átüt az eltérő stílusnyelveken.

Duó formációjában a hazai jazz újgeneráció egyik kiemelkedő gitáros-zeneszerzője, Várvölgyi Szabolcs kíséretében a hagyományos standard repertoár mellett könnyűzenei átiratokat szólaltatnak meg a Bob Dylantől Nirvanáig terjedő széles skálán.