Valami swing

Valami swing

Tavaly még péntek délutáni koncertet adtak, de a látogatók körében olyan sikert arattak, hogy megérdemelnek idén egy főműsoridőt. Igazi minőségi dzsángódzsem várható itt kérem szépen, senki se hagyja ki!

A Valami swing gypsy jazzt játszik, Django Reinhardt zenéjét, amit a 20-as évek Párizsának utcáin alapított meg a legendás jazzgitáros. Ez az első európai jazz, virtuózan ötvözi az amerikai jazzt, a swinget, a hot clubot, a sanzonokat, a slágereket, a népzenét, a tradicionális cigányzenét és a balkáni dallamokat.

A Valami swing felállása az instrumentális kvartett, vagy az énekessel kiegészült kvintett. 2016 nyarán a lezárt Szabadság-hídon szerveztek két swing-koncertet profi táncosokkal, amiken több mint ezren vettek részt. 2017 februárjában az Operaház gálájának záróeseménye volt a Valami swing koncert.

A Valami swing repertoárja a jazz sztenderdektől kezdve az ismert és ismeretlen swing számokon, a gypsy jazz szerzeményeken, a sanzonokon, a magyar és külföldi slágereken, a népzenén, a klasszikus zenén és a saját számaikon ível át.

Makk András – gitár
Babindák István – klarinét
David Cooper – gitár
Gyüdi Sándor – bőgő