Tokaj Generation Y vezetett kóstoló

Tokaj Generation Y vezetett kóstoló

A Tokaj Y tagjai mind egyetértenek abban, hogy Tokaj Magyarország egyik legizgalmasabb – ha nem a legizgalmasabb – borvidéke. Az új generáció itt is, mint a többi borvidéken, utat tör magának: szerencsére egyre több fiatal indul neki kíváncsian, kísérletezve, a hagyományokat tiszteletben tartva a borászkodás útján, és teremt új értékeket. Az 5 tagból álló Tojak Y célja, hogy a tapasztalatokat összeadva, közös erővel, folyamatos tanulással megszerezzék azt a tudást, mellyel méltóképpen képviselhetik majd a jövőben a Tokaji Borvidéket. A feladat egyértelmű: csak és kizárólag minőségi borok készítése egy történelmi hagyományokkal rendelkező borvidéken.

Van, aki nulláról indulva, és van, aki a családi pincészet kereteit tágítva, de a Tokaj Y tagjai mind egyetértenek abban, hogy Tokaj Magyarország egyik legizgalmasabb borvidéke. Az új generáció itt is, mint a többi borvidéken, utat tör magának: szerencsére egyre több fiatal indul neki kíváncsian, kísérletezve, a hagyományokat tiszteletben tartva a borászkodás útján, és teremt új értékeket. Az öt tagból álló Tokaj Y célja, hogy a tapasztalatokat összeadva, közös erővel, folyamatos tanulással megszerezzék azt a tudást, mellyel méltóképpen képviselhetik majd a jövőben a Tokaji Borvidéket.

Tagok: Dávid Rémusz (Budaházy- Fekete Kúria Pincészet), Homoky Dorka (Homoky Pincészet), Kvaszinger Laci (Kvaszinger Borászat), Varkoly Ádám, (Árpád-hegy Pince), Zsirai Kata (Zsirai Pincészet)