Darvasi László

Darvasi László - Bor, mámor ...Bénye 2018

Az Élet és Irodalom munkatársa. Ír tárcákat a Revizor online kritikai portálba, a Hír24-be. Másik, szorgos énje Szív Ernő hírlapíró. Ír különben regényt, elbeszélést, novellát, mesét, tárcát, drámát. Számos kötete jelent meg más nyelveken is, németül, spanyolul, franciául, lengyelül, törökül, olaszul, szerbül, horvátul. A Virágzabálók c regénye Rotary-díjat kapott. A Trapiti és A három emeletes mesekönyv c. mesekönyvei Az év gyerekkönyve díját érdemelték ki. Legújabb kötete a könyvhéten jelent meg a Magvető kiadó gondozásában, Szív Ernő: Meghívás a Rienzi Marika Szabadidő klubba.

Gyerekirodalmi rendezvény: Tanulj meg pálcikázni! Aztán meg trapitizni!
Felnőtt irodalmi rendezvény: Riezni Mariska és tsai.

Meghívás a Rienzi Mariska Szabadidő Klubba

Szív Ernő legújabb könyvében nem kisebbre vállalkozik, mint hogy megírja a magyarok történetét. A bejövetelüket, a kimenetelüket és mindazt a sok fényes és zűrzavaros kalandot, ami e kettő között történt, történik. A magyarok mind költők, így nem csoda, hogy e sajátos fénytörésű irodalomtörténet voltaképpen a nemzet történetének tankönyve.

Ki ne hallott volna már Rienzi Mariskáról! Természetesen sokan nem. De Ady Endréről, az ő szerelméről, akinek a vérbajt is átadta, már többen tudnak. Szív Ernő legújabb füzete az ő – Rienzi Mária – szempontjából meséli el férfiak és nők kis dicsőségeit és apró árulásait. Juhász Gyula helyett Sárvári Anna, Karinthy Frigyes helyett Böhm Aranka, Kosztolányi Dezső helyett, nos, őhelyette többen is hangot kapnak e kötet lapjain, sőt azt is megtudjuk, mi volt Karády Katalin élete szerepe.