Butterfly Effect

Helyszín és kezdés:

2018.07.07. szombat 19.00 – SanzonTokaj 

Butterfly Effect - Bor, mámor ...Bénye 2018

Egy pillangó a budapesti klubok mélyéről. Hatás van? Van. Mert akármilyen messzinek is tűnik ez egy borvidék hangulatától, aki itt volt eddigi koncertjeiken, az tudja, hogy ezek a kitűnő zenészek be is tartják, amit ígérnek: „hogy a mindenható távolság rakétáján eljutok hozzád”.
A magát a pillangóhatás káoszelméleti fogalmáról elnevező formáció zenéje a 2010-es megalakulás óta egyedülálló módon ötvözi a jazzt, a klasszikus zenei elemeket és a hip-hopot. A műfaji sokszínűségben a magyar népzene is helyet kap, hiszen a tagok célja az egyéni hangzásvilág kialakítása mellett, az autentikus kultúrkincs közvetítése is.

A zenekar rendszeresen lép fel országszerte, ismert koncerthelyszíneken és fesztiválokon egyaránt találkozhatunk velük, ezenkívül a Bécsi, a Párizsi és a Brüsszeli Magyar Intézetben is nagy sikerrel adtak koncertet az elmúlt években.

A tagok több ízben is bizonyítottak már a hazai és a nemzetközi zenei életben, mind a könnyű-, mind a komolyzenei szcénában. A Besh o droM zenekarból ismerhető, zenei műfajok vegyítésével szívesen kísérletező Magyar Bori énekesnő több alkalommal is énekelt már Bobby Mcferrinnel. Vázsonyi János, az egyik legismertebb hazai szaxofonos több lemezt és számos európai turnét tudhat magáénak, csakúgy, mint Kardos Dániel, akit magyar filmek (pl. Vespa) zenéjének szerzőjeként is ismerhetünk. Dömötör Tamás, beatbox és loop artist, a műfaj országos bajnoka, nemzetközi versenyek és fesztiválok élvonalas előadója. A zenekarhoz utóbb csatlakozott Lombos Pál ismert swing és jazz zenei formációk (Pankastic!, Swing á la Django, Dohnányi Big Band) bőgőse, zenekari vezetője és managere. Játszott már többek között a New York-i Carnegie Hall-ban és a Hong Kongi Operában, emellett A Müpában és a Debreceni Kodály Központban rendezett Django Fesztivál szervezőjeként is tevékenykedett.