Kollár-Klemencz László Zenés irodalmi est

Helyszín és kezdés:

2019. 08. 16. Péntek 15.00Illés Pince

Kollár-Klemencz László - Zenés irodalmi est

Kollár-Klemencz László első és 2018-ban megjelent második novelláskötetében, valamint szólólemezein (Ember a fán, Legesleges, Rengeteg) a zenével és a szöveggel a természetben mélyül el, és keresi a sokszor elfeledett tiszta, egyszerű kapcsolatot ember és a teremtett természet között, valamint ember és a saját természete között olyan hozzáállással, ami szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az ideákban. A zenés irodalmi esten a próza kerek egészet alkot a zenével, hiszen a Miért távolodnak a dolgok? és A műanyag kerti székek élete novellái is „természetírások”.

“A műanyag kerti székek kicsit az ember szimbólumai is. A természet és az ember alapvetően nem választhatók el egymástól, a műanyag kerti szék is a mi természetünk. Mi hoztuk létre, és mivel mi is a természet része vagyunk, a műanyag kerti szék is a természet része, egy olyan alkotása az embernek, jelen társadalmunknak, ami az erdő természetében nagyon kívülálló dolog. Ezzel a kívülállósággal játszik szerintem az összes novella.” – mondta Kollár-Klemencz László A műanyag kerti székek élete című, tavaly megjelent kötet kapcsán.

A program gerincét a szerző két novelláskötete, valamint a szólólemezek és korábbi Kistehén dalok adják, melyek remekül kiegészítik egymást. Összesen 10 dal és 4 próza (felolvasás) kerül bemutatásra.

Kollár-Klemencz László ezúttal zenés irodalmi estjét hozza el Erdőbényére. A program gerincét a szerző két novelláskötete, a Miért távolodnak a dolgok? és A műanyag kerti székek élete novellái, valamint a szólólemezek és korábbi Kistehén dalok adják, melyek remekül kiegészítik egymást.