Jonás Vera Experiment

Jonás Vera Experiment

Jónás Vera, Fonogram és Artisjus-díjas énekes-dalszerző finom dalaival elringat, tigris-vadságával pedig táncba hív. Tavaly folyamatosan jelentek meg magyar és angol nyelvű dalai, közben pedig a nyáron fesztivál turnéra indult zenekarával, a Jónás Vera Experimenttel. A körút érintette a lengyelországi Tauron Life Fesztivált, itthon pedig többek között a VOLT, Művészetek Völgye, Fishing on Orfű, Campus, Örvényeshegy Piknik, Woodstock az Ugaron és Tiszavirág fesztiválokat. Ősszel ázsiai és európai turnén volt a zenekar.

Vera nevét külföldön is egyre többen ismerik, miután fellépett a Eurosonic 2017-en, ami Európa legnagyobb showcase fesztiválja, illetve a dél-koreai Zandari Festán. Az első lemez (GAME) megjelent Japánban is, ahol turnézott is 2015 tavaszán, de a zenekar folyamatosan játszik Európában is, többek között Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Romániában, Lengyelországban, Szerbiában, Macedóniában és Ausztriában.

Jónás Verát munkásságáért Fonogram és Artisjus díjjal jutalmazták. 2017-ben a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató döntőjébe szavazta a zsűri és a közönség. A Launching Gagarin Records & Management által 2016 áprilisában kiadott második lemez, a Tiger, Now!, kiváló fogadtatásban részesült mind a közönség, a szakma és a sajtó részéről.

Jonás Vera: Facebook | YouTube | Spotify | iTunes | Deezer

Kiemelt eredmények

★ INES#talent 2019 programra kiválasztott
★ showcase: Eurosonic 2017, Zandari Festa 2017, Indirekt 2018, BUSH 2018, PIN 2018, ENEA Spring Break 2019, Liverpool Sound City 2019, WavesVienna 2019
★ Az Év Indie/Alternatív Albuma Fonogram Díj 2017
★ Az Év Junior Dalszerzője Artisjus Díj 2016
★ Nagy-Szín-Pad tehetségmutató verseny döntőse
★ Aranyélet HBO sorozat második évad főcímzenéje
★ Sziget, VOLT, Művészetek Völgye, Fishing on Orfű, Campus, Bánkitó, Strand, stb
★ Ázsia: Japán turné (2015), Zandari Festa, Szöul (2017) Kína-Dél Korea-Japán turné (2018)
★ Fingers Up (CZ), Tauron Life (PL)
★ UPC reklámzene, mely az MR2 TOP30-ba is bekerült
★ telt házas koncert a MüPa 2017 Hey, June sorozat keretein belül
★ Tiger, Now! dalai és Last Song 12 európai rádió játszási listáin