Mongooz and the Magnet

Mongooz and the Magnet

A Mongooz and the Magnet Magyarország talán legmultikultibb zenekara négy éve alakult. A pécsi triót ugyanis egy ír, egy norvég és egy magyar srác alkotja.

A hármas nem ragad le egy stílusnál, megvan zenéjükben a Muddy Waters-féle bölcsőblues, a korai Rolling Stonesra jellemző koszos és nyers rock’n’roll és ehhez még hozzájönnek a különféle funk&soul hatások, amikkel a fiúk hamar belopták magukat a magyar közönség szívébe. A zenekar orvosokból áll, akik az egyetem után hazánkban maradtak, hogy főállású zenészként folytassák életüket.

 Megmutatták már magukat számos neves külföldi fesztiválon, mint Reeperbahn Fesztivál Hamburg, Tallin Music Week, és legutóbb június elején Dél-Koreában a demilitarizált zónában a DMZ Peace Train fesztiválon több ezer ember előtt léptek fel nagy sikerrel. A Mongooz and the Magnet  energiája, lazasága és fesztelen jó hangulatú koncertjei magával ragadnak bárkit.  Első albumukat 2016 őszén adták ki Please Be Naked címmel, amin közreműködött több budapesti zenész cimbora, aminek az eredménye egy kitörő energiával és lendülettel teli lemez. Az új dalokra sem kell már nagyon sokat várni, hamarosan megjelenik az első dal az új anyagukból.