Paunoch Birtok

Paunoch Péter vagyok, labdarúgó-játékosügynök és az Erdőbénye főutcájában található Paunoch Birtok boutique borászat alapító-tulajdonosa. Az értékteremtést szem előtt tartva szeretnénk a tokaji borvidék egyedülálló adottságait bemutatni komoly beltartalmú, prémium minőségű borainkkal. Jelenleg 1.4 hektár területen organikus módon gazdálkodunk.

Boraink esetében a Tokaji borvidék legjobb terroirjairól származó reduktív Furmint birtokborunk mellett Furmint és Hárslevelű fajtákból készült házasításaink és édes boraink alapanyagát öreg, több mint 50 éves tőkéről terméskorlátozás mellett kézzel szüreteljük, majd a tökéletesen beérett alapanyagot kíméletes feldolgozást követően, acéltartályban történő erjesztés után másod és harmadtöltésű francia
hordókban minimálisan tizenkét hónapig érleljük, amit a palackozás utáni palackérlelés követ szintén minimum hat hónapon keresztül. Az alacsony, évi néhány ezer palackos tételeinkben visszaköszönnek a vulkanikus termőhely hatásai és az elegáns hordóhasználatnak köszönhetően illatában és ízében komplex, harmonikus borokban jól kiegészítik egymást a Furmint élénk savai, minerális jegyei a Hárslevelű behízelgő kedvességével.

Paunoch Birtok

3932 Erdőbénye, Kossuth Lajos u. 44.
+36306774961
paunochbirtok@paunochbirtok.hu
https://www.paunochbirtok.hu/

Nyitvatartás

Csütörtök

17:00-23:00

Péntek

10:00-24:00

Szombat

10:00-24:00

Vasárnap

9:00-14:00

Gasztro

Macok Bisztró és Recepció Coffee

Programok