Borászatok

Ábrahám Pince

Ábrahám Pince

Filozófusok pincéjében filozófusok bora. De nem kell félni, bár ők is Rousseau kései követői, a lugas alatt nem filozófiai munkákkal várják a közönséget. Természethű borokat készítenek – vállalva a természethűség minden kockázatát. Minden borukat a tisztaság jellemzi. Családosoknak plusz vonzerő a jó kis zeneovi.
Bardon Borászat

Bardon Borászat

Fiatal pince + öreg tőkék = markáns borok. Az ambiciózus tervekhez van kb. 8 hektár szőlő, amit egy tehetséges fiatal borász a tervekhez metszett. A falu főutcáján lévő birtokközpont alatt mesés, kétszintes pince. Ott kóstolni jó kaland.
Béres család

Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Nagy, modern – és mégis a hagyományra épít az erdőbényei Lőcse dűlő alatt. A birtokigazgató leleplez: a pincelátogatás során bemutatja, hogyan segíti a modern technológia a jó bor születését. Szól a zene reggeltől hajnalig, és az egész stáb a vendégek körül, a vendégekért nyüzsög.

Budaházy-Fekete Kúria Borászat

Dávid Rémusz borász, a Budaházy-Fekete Kúria vezetője 1996-ban vásárolta meg a Kúriát, de a borral való tényleges foglalkozás kezdetét 2010-re datálja.

Csite Családi Birtok

A természeti, és épített környezet, a nyugodt élettér nagy érték számunkra. Nagyon jó a közösség, amely borral foglalkozik.
Illés Pince

Illés Pince

Hagyomány, hagyomány, hagyomány – az ún. old school borkészítési módszerek minden szépsége egy helyen. Erősen javallott minden modernista borfogyasztónak. A pincelátogatás sem akármilyen élmény!
Jakab

Jakab Pince

A borászat elsősorban hobbiként van jelen a Jakab-család életében, bár a teendők sora, dűlőik, illetve palackmennyiségeik is egyre bővülnek. Első évjáratukat 2007-ben indították birtokukon, mely családi örökség, de ezen kívül is kötődnek a tájhoz, melynek elsősorban érintetlenségét csodálják.
Karádi-Berger Winery

Karádi-Berger Borászat

Megtudhatjuk, milyen érzés, amikor egy gazdasági újságírónak túl kell lépnie izgalmas kézműves borok létrehozásához a közgazdasági szemléleten. A jó borok megvannak, az újságíró meg kínálja őket.
Préselő Pincészet

Préselő Pincészet

Izgalmas borok, hangulatos zene a kertben, kellemes falusi környezet, mindez a falu szívében - ez a Préselő Pincészet és Vendégház
ProVinum Pincészet

Pro Vinum Pincészet

ProVinum Pincészet.
SANZONTOKAJ

Sanzon Tokaj

Nemzetközi szemlélet tükröződik mind a pincészet mind a borok stílusán és karakterén: letisztultság, elegancia és lendület, ötvözve a termőhely és a fajta egyediségét.
Vay Borászat

Vayi Borászat

Új szereplője Erdőbényének, Ungváry Krisztián – a változatosság kedvéért egy történész –, aki a falu főutcájának egyik legszebb épületébe telepítette birtokközpontját. Kiváló édes bort, érdekes szárazat és különleges balzsamecetet lehet kóstolni nála.

Gasztro

A Boros Borbár Sárospatak

A Boros Borbár Sárospatak

Borbár és kreatív konyha. Szezonális és helyi alapanyagok. Kávé, szörp, limonádé.
​​A Leves Gasztroműhely

A Leves Gasztroműhely

Minőségi street food Miskolról. Leveskülönlegességek paírpohárban.
Anyukám mondta

Anyukám mondta

Minden, ami az Anyukám Mondta névről eszedbe jut, sajnos vagy szerencsére, ránk igaz.
Céltororny

Céltorony

Szeretünk vendégül látni. Friss, minőségi alapanyagot válogatunk a gazdáktól, amibe magunk is szívesen beleharapnánk.
Halkakas

Halkakas

A története egy igazi könnyed francia film story board-ja lehetne. Lévai Zsuzsi a szuper kedves, mindig mosolygós lány, aki nem tudod nyugton maradni a kiszámítható munkahelyén.
Husikám

Husikám

Különleges, saját pácolású és füstölésű húsos alapanyagokból készülnek az ételek

KicsiZso

A KicsiZso Budapest és a BodrogSmokerBBQ újra a BorMámorBényén, a Budaházy Fekete Kúria gyönyörű kertjében
Magita Hotel*** és Étterem

Magita Hotel*** és Étterem

Falusias vendéglátást. Bőséges adagok, vidékies ízek, és fenséges illatok. Helyi tradicionális ételek, jellegzetes alapanyagok.
Meat&Sauce

Meat&Sauce

Zseniális húsok, minőségi hozzávalók és mennyei szaft
Oroszlános Borhotel Tállya

Oroszlános Borhotel

Éttermünk a hegyaljai gasztronómia egyik alapköve, ahol hagyományos helyi ételek mellett a legmodernebb trendek szerinti fogások is megjelennek.
Sárga Borház

Sárga Borház

Tokaj-Hegyalja emblematikus étterme, a magyar konyha és a finom borok szerelmeseinek kedvence

Egyéb helyszínek, látnivalók

Csillag Fogadó
Csodarabbik udvara
Catholic church
Ligeti Sheep Farm
Magita Hotel*** and Restaurant
Old Cemetery
Reformed church
Szepsy-Laczkó Máté Emlékház
Village Museum Erdőbénye