Borászatok

SANZONTOKAJ

SANZONTOKAJ

Nemzetközi szemlélet tükröződik mind a pincészet mind a borok stílusán és karakterén: letisztultság, elegancia és lendület, ötvözve a termőhely és a fajta egyediségét.
Préselő Pincészet

Préselő Pincészet

Izgalmas borok, hangulatos zene a kertben, kellemes falusi környezet, mindez a falu szívében - ez a Préselő Pincészet és Vendégház
Vay Borászat

Vayi Borászat

Új szereplője Erdőbényének, Ungváry Krisztián – a változatosság kedvéért egy történész –, aki a falu főutcájának egyik legszebb épületébe telepítette birtokközpontját. Kiváló édes bort, érdekes szárazat és különleges balzsamecetet lehet kóstolni nála.
OLZE

OLZE

Bemutató Erdőbénye hajdanvolt fénykorából. A Moskovics Kúria és alatta az impozáns pince tanúja annak a kornak, amikor Tokaj volt Európa bortérképének közepén. Míg a felnőttek boroznak, a gyerekek az udvari játszóterén játszhatnak.
Karádi-Berger Winery

Karádi-Berger Borászat

Megtudhatjuk, milyen érzés, amikor egy gazdasági újságírónak túl kell lépnie izgalmas kézműves borok létrehozásához a közgazdasági szemléleten. A jó borok megvannak, az újságíró meg kínálja őket.
Jakab

Jakab Pince

Hunyadi u 64.
Illés Pince

Illés Pince

Hagyomány, hagyomány, hagyomány – az ún. old school borkészítési módszerek minden szépsége egy helyen. Erősen javallott minden modernista borfogyasztónak. A pincelátogatás sem akármilyen élmény!

Csite Családi Birtok

A természeti, és épített környezet, a nyugodt élettér nagy érték számunkra. Nagyon jó a közösség, amely borral foglalkozik.

Budaházy-Fekete Kúria Borászat

3932 Erdőbénye, Vörösmarty utca 4.
+36 30 860 6261
www.bfk-tokaj.hu
info@bfk-tokaj.hu
Béres család

Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Nagy, modern – és mégis a hagyományra épít az erdőbényei Lőcse dűlő alatt. A birtokigazgató leleplez: a pincelátogatás során bemutatja, hogyan segíti a modern technológia a jó bor születését. Szól a zene reggeltől hajnalig, és az egész stáb a vendégek körül, a vendégekért nyüzsög.
Bardon Borászat

Bardon Borászat

Fiatal pince + öreg tőkék = markáns borok. Az ambiciózus tervekhez van kb. 8 hektár szőlő, amit egy tehetséges fiatal borász a tervekhez metszett. A falu főutcáján lévő birtokközpont alatt mesés, kétszintes pince. Ott kóstolni jó kaland.
Ábrahám Pince

Ábrahám Pince

Filozófusok pincéjében filozófusok bora. De nem kell félni, bár ők is Rousseau kései követői, a lugas alatt nem filozófiai munkákkal várják a közönséget. Természethű borokat készítenek – vállalva a természethűség minden kockázatát. Minden borukat a tisztaság jellemzi. Családosoknak plusz vonzerő a jó kis zeneovi.

Egyéb helyszínek, látnivalók

Csodarabbik udvara
Szepsy-Laczkó Máté Emlékház
Village Museum Erdőbénye
Reformed church
Old Cemetery
Ligeti Sheep Farm
Catholic church
Csillag Fogadó
Magita Hotel*** and Restaurant
Gigerli Winebar