Illés Pince

Illés Pince

3932 Erdőbénye, Kossuth út 1. sz.

 

Bemutatkozás

– Mióta foglalkozol borokkal?
1988 óta készítek borokat. Ekkor vásároltam az első szőlőterületet. A ma már sokak által ismert Illés Pincét Erdőbénye szívében, 2003-ban nyitottuk meg. Azóta is az év minden napján várjuk vendégeinket!

– Milyen kötődéseid vannak a borhoz és a tájhoz?
Kötődésem a borhoz gyerekkoromra nyúlik vissza. Szüleim csodálatos, Várhegyen, Húza dűlőben fekvő szőlőjében ismerkedtem meg a szőlő művelésével, majd később apósom segítségével készítettem el az első boraimat.

– Mi mellett csinálod a borászatot?
Főállásban borászkodom-szőlészkedem-fogadom a vendégeinket…

– Milyen borral/borokkal készülsz a fesztiválra?
A fesztivál napjai alatt sem változnak a szokásaink: a teljes borkínálatunk kóstolható, továbbra is ingyenes a pincelátogatás és a népszerű őslenyomat (hal, gesztenye, sóvirág, pálmalevél, 10-12 millió éves leletek) bemutató megtekintése. 

– Miért szereted Erdőbényét?
Erdőbénye nemcsak Hegyalja mértani középpontja, jó ideje az én szívemben is központi szerepet foglal el páratlan természeti adottságai, büszkeségre méltó gazdag történelmi múltja miatt.

Illés Pince

Bár az Illés Pince 2003-ban nyitotta meg kapuit a borkedvelők előtt Erdőbényén, Illés János már 1988-óta készít borokat, ekkor vásárolta meg ugyanis első szőlőterületét. A borkészítés családi hagyomány, szülei által ismerkedett meg vele a Várhegyen, Húza dűlőben fekvő birtokon, később pedig apósa segítségével készítette el első borait. A pincészet teljes kínálattal, valamint ingyenes pincelátogatással és a népszerű őslenyomat bemutatóval (hal, gesztenye, sóvirág, pálmalevél, 10-12 millió éves leletek) készül a Bor, mámor… Bénye fesztiválra, míg a közös borkóstolóra a Tokaji Fordítással és egy Furmint birtokborral várja a látogatókat. Erdőbénye elsősorban páratlan természeti adottságai, valamint büszkeségre méltó gazdag történelmi múltja miatt oly kedves a szívének.

Illés Pince

BorBoy szerint

Hagyomány, hagyomány, hagyomány – az ún. old school borkészítési módszerek minden szépsége egy helyen. Erősen javallott minden modernista borfogyasztónak. A pincelátogatás sem akármilyen élmény! – BorBoy

Elérhetőség

Illés pince
3932 Erdőbénye, Kossuth út 1. sz.
Tel./fax: 06-47/396-102
Mobil: 06-30/239-1018
janos.illes@illespince.hu
www.illespince.hu