Illés Pince

Illés Cellar

3932 Erdőbénye, Kossuth St. 1.

Events

Throughout the festival:
– Visit the cellar labyrinth, must tasting
– have fun on the Mulató hill with a RETRO tour in a Wartburg car: see the quarry lake, photo opportunity,
– 100-year-old estate, wine tasting, cheese
– taste old wines /1988-2008/

Friday 07.07.2017.
16.30 Harp-Agon Z.T. concert
19:30 Nemes “Kölyök” Gábor concert

Saturday 08.07.2017.
15.00 Az „History of Aszú and its use as a medicine” Talk in the Illés cellar hall (max. 40 people).
18:00 Nyugat Plusz: with a pinch of contemporary literature……
21:00 Petruska concert

Gastro

Magita

Bemutatkozás

– Mióta foglalkozol borokkal?
1988 óta készítek borokat. Ekkor vásároltam az első szőlőterületet. A ma már sokak által ismert Illés Pincét Erdőbénye szívében, 2003-ban nyitottuk meg. Azóta is az év minden napján várjuk vendégeinket!

– Milyen kötődéseid vannak a borhoz és a tájhoz?
Kötődésem a borhoz gyerekkoromra nyúlik vissza. Szüleim csodálatos, Várhegyen, Húza dűlőben fekvő szőlőjében ismerkedtem meg a szőlő művelésével, majd később apósom segítségével készítettem el az első boraimat.

– Mi mellett csinálod a borászatot?
Főállásban borászkodom-szőlészkedem-fogadom a vendégeinket…

– Milyen borral/borokkal készülsz a fesztiválra?
A fesztivál napjai alatt sem változnak a szokásaink: a teljes borkínálatunk kóstolható, továbbra is ingyenes a pincelátogatás és a népszerű őslenyomat (hal, gesztenye, sóvirág, pálmalevél, 10-12 millió éves leletek) bemutató megtekintése. 

– Miért szereted Erdőbényét?
Erdőbénye nemcsak Hegyalja mértani középpontja, jó ideje az én szívemben is központi szerepet foglal el páratlan természeti adottságai, büszkeségre méltó gazdag történelmi múltja miatt.

Illés Pince

Bár az Illés Pince 2003-ban nyitotta meg kapuit a borkedvelők előtt Erdőbényén, Illés János már 1988-óta készít borokat, ekkor vásárolta meg ugyanis első szőlőterületét. A borkészítés családi hagyomány, szülei által ismerkedett meg vele a Várhegyen, Húza dűlőben fekvő birtokon, később pedig apósa segítségével készítette el első borait. A pincészet teljes kínálattal, valamint ingyenes pincelátogatással és a népszerű őslenyomat bemutatóval (hal, gesztenye, sóvirág, pálmalevél, 10-12 millió éves leletek) készül a Bor, mámor… Bénye fesztiválra, míg a közös borkóstolóra a Tokaji Fordítással és egy Furmint birtokborral várja a látogatókat. Erdőbénye elsősorban páratlan természeti adottságai, valamint büszkeségre méltó gazdag történelmi múltja miatt oly kedves a szívének.

Illés Pince

According to BorBoy

Tradition, tradition, tradition – all the beauty of old school methods of wine making in one place. Strongly recommended for all modernist wine drinkers. And the cellar visit is also a special experience! – BorBoy

Contact

Illés Cellar

3932 Erdőbénye, Kossuth St. 1.
Tel./fax: +36-47/396-102
Mobil: +36-30/239-1018
Email: janos.illes@illespince.hu
www.illespince.hu